520
-
Špičková mléčná čokoláda 55% vyrobená z Organic certifikovaných bobů z podhůří sopky Cotopaxi. Slazená pouze přírodním nerafinovaným třtinovým sirupem splňuje nároky moderních trendů a má široké možnosti použití ve studené i teplé kuchyni.
Je chuťově jemná, vyvážená, ale stále s dostatečným podílem kakaové hmoty, aby nezanikla jedinečná chuť Arriby.
Čokoláda je vyráběna stejnými lidmi, kteří kakao pěstují, a mají tak pod kontrolou celý výrobní proces. Zároveň je tak zajištěn i princip fair trade.
Rovněž obsažené sušené mléko pochází od krav z ekvádorských chovů a všechny suroviny jsou tak z jedné geografické oblasti.
Čokoláda je typu couverture, tedy určená především k rozehřátí a dalšímu použití na dorty, polevy, pralinky, dezerty, do zmrzliny atd.
Čokoláda proto není vytemperovaná, což nic nemění na jejích kvalitativních vlastnostech.
Tento produkt již není na skladě
Kakaové boby
Druh: Kakaovník pravý (Theobroma cacao)
Odrůda: Arriba (Nacional, Fino y de Aroma)
Původ: Ekvádor, provincie Cotopaxi, oblast povodí Río Quevedo
Sklizeň: léto 2016
Čokoláda
Výroba: Ekvádor, provincie Bolívar
Složení: kakaová hmota, kakaové máslo, sirup z raw cukrové třtiny (tzv. panela), sušené mléko, emulgátor (sojový lecitin)